Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt over het spoor tussen weilanden met een ondergaande zon en een prachtige wolkenlucht.

Traineeship Logistiek| Techniek | Vervoerkunde

Dagelijks vervoert Arriva 500.000 reizigers naar hun bestemming. Hier gaat een complex logistiek proces achter schuil. Jij krijgt de kans om hier onderdeel van uit te maken.
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt over het spoor tussen weilanden met een ondergaande zon en een prachtige wolkenlucht.
Een jonge man en vrouw kijken samen op kantoor naar een routekaart, op de voorgrond zijn twee collega's te zien.

Focusgebied Logistiek - Techniek - Vervoerskunde

Locatie: Heel Nederland

Jij gaat meedenken over hoe we ons materieel en onze mensen zo optimaal mogelijk kunnen inzetten om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Je werkt in een multimodale omgeving: bussen & treinen binnen één bedrijf. Treinen en bussen van nu zijn complexe netwerken op wielen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Voor het Logistieke Talent Programma zijn wij op zoek naar ambitieuze starters.

 • Je hebt een (bijna) afgeronde hbo of wo bachelor of master, bijvoorbeeld in Vervoerkunde, Mobiliteit, Transport Infrastructure Logistics (TIL) of Ruimtelijke ontwikkeling;
 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen;
 • Innoveren zit in je bloed, je bent zelfstartend en analytisch ingesteld;
 • Je bent flexibel qua houding en reisbereidheid;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Het Traineeship is opgedeeld in drie blokken

Je gaat steeds verder de inhoudelijke diepte in.

 • Opleiding en ontwikkeling
  De eerste 2 maanden van jouw traineeship staan in het teken van opleiding en ontwikkeling. Je leert de ins en outs van de applicatie Hastus, zodat je daarna meteen kunt meedraaien als vervoerplanner.
 • Ontwikkelen innovatieve vervoersconcepten
  Je draagt bij aan het realiseren van een zero emissie exploitatie van het openbaar vervoer of komt tot een optimalisatie van complexe vervoersstromen. Denk daarbij ook aan de verdere uitrol van Mobility as a Service, de inrichting van grensoverschrijdend vervoer of - heel actueel - de inrichting van het ov in tijden van het coronavirus én daarna!
 • Vervoerkundige verdieping
  Je werkt aan het optimaliseren van logistieke planningen, zoals dienstregeling, personeel- en materieelinzet. Je werkt mee aan het strategische programma: reizigers terug in het ov.

Solliciteren als trainnee

Begeleiding en Training

Naast je manager als eerste aanspreekpunt in de business, word je gekoppeld aan een personal coach, een buddy en een mentor. Jouw coach ondersteunt jou in je persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en helpt je bij het opstellen van je persoonlijk ontwikkelplan (POP). Je buddy (ex-trainee) maakt je wegwijs in de organisatie. Een mentor is een collega met een senior functie die bij kan dragen aan jouw professionele ontwikkeling. Bovendien biedt Arriva georganiseerde trainingen met andere trainees, word je lid van de Graduate Club en Young Arriva!

En je groeit door tot..

Kortom, een diversiteit aan werkplekken binnen een innovatieve, (inter)nationale logistieke omgeving! Op deze manier krijg je een goed beeld van de organisatie en ervaar je in de praktijk welke functie het beste bij je past.

Je zult bovendien merken dat Arriva een bedrijf is waar de lijnen kort zijn en er ruimte is voor ontwikkeling en vernieuwing. Doorloop je het Traineeship met succes, dan kun je een vaste aanstelling krijgen voor bijvoorbeeld de functie van vervoerplanner, vervoerontwikkelaar, spoorontwikkelaar of vervoerkundig manager.