Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Mannelijke conducteur checkt het vervoersbewijs van een reiziger in een Arriva-trein.

Steward BOA-OV/Medewerker Service & Veiligheid

Jij bent ons ‘visitekaartje'. Jij staat namelijk direct in contact met onze reiziger. Jij bent de gastheer of gastvrouw in de trein. In sommige regio’s werk je ook in de trein én de bus.
Mannelijke conducteur checkt het vervoersbewijs van een reiziger in een Arriva-trein.

Jij staat klaar om de reiziger een veilige en prettige reis te bezorgen. Soms werk je alleen, een andere keer in tweetal, maar altijd als onderdeel van het team met de andere medewerkers van Arriva die met jou in de treinen en bussen werken.

BOA OV= Buitengewoon Opsporing Ambtenaar OV


Een mannelijk en vrouwelijke steward van Arriva, lopen over een zonnig treinperron met bomen op de achtergrond.

Steward BOA-OV: Zo ziet jouw werkdag eruit

Vandaag begin je laat. Je start deze middag om half vijf. Om half één vannacht is je dienst klaar. De collega waarmee jij vandaag een duo vormt, ontmoet je een kwartier van tevoren. Je bespreekt met elkaar welke trajecten en ritten jullie vandaag zullen nemen. Het is jullie verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je zo zichtbaar mogelijk aan het werk bent in de treinen in jouw gebied. Dat doe je voor de reiziger, maar ook voor de machinist, die jullie graag in de trein aan het werk ziet en met wie je nauw samenwerkt.

Met gezag, maar zeker ook met een lach

Je werk is divers. Je beantwoordt vragen van reizigers en natuurlijk controleer je ook de vervoersbewijzen. Daarbij hoort soms het handhaven en uitschrijven van een UvB (Uitstel van Betaling) Je bent verantwoordelijk voor de orde, rust en veiligheid in het OV en spreekt mensen hierop aan of maakt een Proces-Verbaal op een verstoring.

Jij loopt met gezag, maar zeker ook met een lach, door de trein en bus. Dat wat jij laat zien, krijg je van de reizigers terug. En gaat het eens mis, dan kun je de bodycam die je draagt gebruiken. Je hebt geleerd hoe je die inzet en wanneer. Doordat je de bodycam draagt en een goede toelichting geeft voordat je de bodycam gebruikt, zorg je ervoor dat incidenten worden voorkomen.

Tijd om over te stappen. Aan de overkant van het perron stap je bij een andere collega weer in. Daarna is het tijd voor je pauze.

Medewerker Service & Veiligheid (S&V)

Bij Arriva staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom werken er bij Arriva, naast de Steward BOA-OV, ook medewerkers met een uitgebreide geweldsbevoegdheid: de medewerkers Service & Veiligheid. 
Waar de steward soms een stap achteruit zet, zet jij die vooruit. Dat doe je altijd samen met je collega. Want als medewerker Veiligheid &Service werk je in koppels. Daarbij heb jij naast je BOA-OV bevoegdheden een extra geweldsbevoegdheid.

Jij hebt opleiding gevolgd om die bevoegdheden professioneel in te zetten als het nodig mocht zijn. Zo ben jij bent in staat om kritische situaties goed te beoordelen en gepast te handelen. Jij staat paraat in het geval van calamiteiten. Jij bent in onze voertuigen aan het werk voor de reizigers maar ook voor de andere collega’s die in de trein en de bus aan het werk zijn. Zij weten dat ze op jou kunnen rekenen.

Een mannelijke en een vrouwelijke BOA in uniform poseren samen voor de camera terwijl ze in de lens kijken.

Deel van een team

Jouw bijdrage aan een prettige reis lever je niet alleen. Dat geldt zowel voor de Steward BOA-OV als ook voor de Medewerker Service & Veiligheid. Je werk zelfstandig maar bent altijd in nauw contact met je directe collega’s, de machinist en de verkeersleiding. Je bent vaardig om een boodschap duidelijk en helder over te brengen naar iedereen.

Actuele vacatures

Ben jij die collega waar wij op kunnen rekenen?

Onze vacatures

Meer weten over het werk van de Steward BOA-OV lees het verhaal van Isabel

Drie BOA's in uniform, waarvan twee vrouwelijk en één mannelijk, poseren en kijken vriendelijk in de camera.