Direct naar inhoud

Steward

Jij bent ons ‘visitekaartje'. Als steward sta jij namelijk direct in contact met onze reiziger. Jij bent de gastheer of -vrouw die mensen een fijne en veilige treinreis bezorgt.
Steward Noord 1
Stewards Limburg

Hoe ziet je werkdag eruit

Vandaag begin je laat. Je start deze middag om half vijf. Om half één vannacht is je dienst klaar. De collega waarmee jij vandaag een duo vormt, ontmoet je een kwartier van tevoren. Je bespreekt met elkaar welke trajecten en ritten jullie vandaag zullen nemen. Het is jullie verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je zo zichtbaar mogelijk aan het werk bent in de treinen in jouw gebied. Dat doe je voor de reiziger, maar ook voor de machinist, die jullie graag in de trein aan het werk ziet en met wie je nauw samenwerkt.

Met gezag, maar zeker ook met een lach

Je werk is divers. Je beantwoordt vragen van reizigers en natuurlijk controleer je ook de vervoersbewijzen. Daarbij hoort soms het handhaven en uitschrijven van een UvB (Uitstel van Betaling). Jij loopt met gezag, maar zeker ook met een lach, door de trein. Dat wat jij laat zien, krijg je van de reizigers terug. En gaat het eens mis, dan kun je de bodycam die je draagt gebruiken. Je hebt geleerd hoe je die inzet en wanneer. Doordat je de bodycam draagt en een goede toelichting geeft voordat je de bodycam gebruikt, zorg je ervoor dat incidenten worden voorkomen.

Tijd om over te stappen. Aan de overkant van het perron stap je bij een andere collega weer in. Daarna is het tijd voor je pauze.

Actuele vacatures

Ben jij die collega waar wij op kunnen rekenen?

Onze vacatures

Als je van een stukje vrijheid houdt en je vindt het leuk om met mensen om te gaan. Kijk dan of het voor jou is!

Karla Hol - Steward