Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een vrolijke man in een blauw Arriva uniform lacht naar mensen, de zon schijnt.

Arriva ServiceTeam

Arriva is op zoek naar talent! We bieden mensen, die werkritme willen opbouwen of op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, een kans om te werken aan hun toekomst en loopbaan. Er zijn ServiceTeams in al onze regio's.
Een vrolijke man in een blauw Arriva uniform lacht naar mensen, de zon schijnt.
Twee service medewerkers, een jongen en een vrouw, zijn bezig met schoonmaken in een Arriva-bus.

Waarom bij het ServiceTeam?

Allereerst kan je relevante werkervaring opdoen bij een van de leukste bedrijven van het land! We kijken samen naar wat voor jou een goede vervolgstap is en bieden een opstap richting de arbeidsmarkt Je hebt de mogelijkheid om diploma's te halen (zoals bv een EHBO diploma of een Entree-Diploma niveau 1). Tijdens de maanden waarin je bij het Serviceteam werkt, mag je gratis reizen met Arriva. Je ontvangt geen salaris, maar indien van toepassing kun je mogelijk met behoud van studiefinanciering of uitkering aan de slag.

Wat ga je allemaal doen

Onze ServiceTeams verlenen service aan onze reizigers in heel Nederland. Samen met jouw collega´s zet jij je in om het hen naar de zin te maken in de breedste zin van het woord. Hierin word je begeleid door een ervaren coördinator. Als ServiceTeam-medewerker heb je een breed takenpakket en werk je in een mobiel team van collega´s. Denk aan taken als:

 • Schoonmaken en op orde houden van bussen, treinen, stations en stationsomgevingen;
 • Het verspreiden van tijdschriften of flyers in treinen;
 • Het op orde houden van de stationshal en de stationsomgeving;
 • Fietsenstallingen controleren en fietsen die niet correct in de rekken staan verplaatsen.
 • Diverse werkzaamheden; controleren van apparatuur, posters ophangen
 • Service verlenen aan de reizigers; o.a. verstrekken van reisinformatie
 • Reizigers hulp bieden bij het kopen van een kaartje en bij het in- en uitchecken.
 • Helpen bij het in- en uitstappen van minder valide reizigers.
 • Extra oren en ogen zijn voor politie door verdachte zaken bij de politie te melden.
 • Extra oren en ogen op stations en voor gemeenten door zaken te melden die kapot, ernstig verontreinigd of beschadigd zijn.
 • Coördinatie gevonden voorwerpen.

Waar het toe kan leiden

Werktijden en beschikbaarheid

In het Arriva ServiceTeam werk je van maandag tot en met vrijdag. Je kan zowel parttime als fulltime aan de slag. Wil je eerst starten met een paar uren per dag of per week, bijvoorbeeld vanwege re-integratie, dan kijken we samen hoe je dat kunt combineren met het werk in het ServiceTeam. Als je het leuk vindt kan je bij evenementen ook in de avond of in de weekend ingezet worden. Het traject duurt gemiddeld 3 maanden tot een jaar, waarbij je op ieder moment van het jaar kan starten.

Twee Arriva-medewerkers met gekleurde hesjes aan maken de stoep bij het station afvalvrij met prikkers
Een Arriva-serviceteam, 6 mannen en 3 vrouwen, poseert bij een stuk opgebroken spoor. Een van de mannen houdt een gekleurd skateboard vast.

Jouw traject, jouw toekomst

Wij vinden het belangrijk dat jij na het traject in het ServiceTeam een passende baan gaat vinden of dat je een vervolgstudie gaat doen. Gedurende het traject krijg je daarom de mogelijkheid om erachter te komen wat je echt leuk vindt, door bijvoorbeeld een keer mee te gaan met een buschauffeur of mee te kijken bij de monteurs in de werkplaats. Vervolgens zullen wij samen met jou kijken wat een geschikte vervolgstap is. Zo kan je een vervolgopleiding starten of gaan we samen op zoek naar een passende baan binnen of buiten Arriva.