Direct naar inhoud

Techniek

In dit vak werk je met je handen, met gereedschap, en met een laptop, om oplossingen te vinden voor technische problemen bij het beheer en onderhoud van ons materieel. Je bent ook bezig met innovatie die hoort bij een duurzame toekomst.
Werkplaats Bus Limburg 2

Onderdeel van Asset Management

In de kern van de operatie van Arriva zitten onze Assets. Afdeling Asset Management draagt zorg voor ons materieel, onze treinen en bussen, onze gebouwen en laadinfra.
Alle deelstappen die aan bod komen in de ‘life cycle’ van deze Assets zijn in één proces en afdeling bij elkaar gebracht: Arriva Asset Management.

De medewerkers van Asset Management houden zich bezig met selectie, aanschaf, beheer en onderhoud van alle Assets en later ook met het weer afschrijven of hergebruiken ervan.

Wij geloven dat je de kennis van je materieel en het beheren en onderhouden ervan in eigen hand moet houden. We hebben daarom veel eigen werkplaatsen, specifiek voor trein en bus, in (bijna) alle regio's.

Het beheer en onderhoud van onze treinen en bussen is wat wij bedoelen met Techniek.

Heb jij technisch talent? Houd jij van een uitdaging en heb je zin om met ons mee te innoveren?

Zo ziet je werkdag eruit

Je komt binnen, werkkleding aan, een kop koffie en kort even bijpraten met je collega’s. Dan pak je je tablet, want we streven naar een werkplaats met steeds minder papier. Je loopt naar jouw verrijdbare gereedschapskist en rolt die naar de eerste trein of bus die op jouw programma staat voor vandaag. Het aan jou om uit te vinden waar het probleem zit, de oplossing te bedenken én de reparatie uit te voeren. Door al jouw kennis én de inzichten die je uit beschikbare date haalt, ben je ook steeds vaker problemen voor: predictive maintenance dus, zoals we dat noemen.
Je werkt in teams met nieuwe en ervaren collega’s. Je leert van elkaar. Maar ook vanuit trainingen van diverse fabrikanten en leveranciers waarmee we zorgen dat onze kennis up-to-date blijft.

Werkplaats Bus Limburg 3

Actuele vacatures

Ben jij die fijne collega die zelfstandig onderhoud- en reparatiewerkzaamheden uit kan voeren aan het rijdende materieel van Arriva?

Tip: kies aan de linkerkant van het vacatureoverzicht nog wel even voor Techniek om de juiste vacatures te zien.

Onze vacatures

Bekijk ook de verhalen van monteurs die bij ons werken

Op zoek naar een vacature in een ander vakgebied?