Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een jonge mannelijke trainee staat voorovergebogen bij het bureau van collega die iets aanwijst op het bureau.

Traineeship Data Science

Dagelijks vervoeren we duizenden reizigers naar hun bestemming. Hier gaat een complex logistiek proces achter schuil, waar veel waardevolle data achter vandaan komt.
Een jonge mannelijke trainee staat voorovergebogen bij het bureau van collega die iets aanwijst op het bureau.
Man met een spijkerblouse bij staand bureau met computer in kantoor, groot raam op de achtergrond.

Focusgebied: Data Science

Locatie: heel Nederland

Er liggen volop kansen om deze schatten aan informatie nog meer te benutten, data beschikbaar te maken en trends te ontdekken. Als Data Science trainee is het aan jou om haarscherpe analyses te maken en voorspelmodellen te ontwikkelen, zodat het management kan daarop anticiperen in hun beslissingen.

Wie zoeken wij?

Voor Data Science traineeship zijn wij op zoek naar ambitieuze starters.

 • Een afgeronde Masteropleiding met een kwantitatief karakter, bijvoorbeeld in de richting van Data Science of Econometrie;
 • Uitstekende kennis op het gebied van toegepast onderzoek, data analytics en statistiek;
 • Young professional met drang om het verschil te maken;
 • Zelfstartend vermogen, proactief en prestatiegericht;
 • Je bent flexibel (qua houding en reisbereidheid);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Programma opzet

Het Traineeship is opgedeeld in drie blokken waar je inhoudelijk de diepte mee in kunt:

 • Opleiding en ontwikkeling
  De eerste 2 maanden van jouw traineeship staan in het teken van opleiding en ontwikkeling. Je maakt kennis met de techniek achter de data en je leert de ins en outs van de applicatie Hastus. Daarnaast volg je een cursus Power BI en andere analysetools, aangevuld met extra DAX-training en programmeren met Python (afhankelijk van kennisniveau bij onboarding). En je loopt mee met onze BI-analisten binnen Datawarehouse. Aan de hand van concrete opdrachten uit de praktijk werk je in onze self service omgeving en ga je aan de slag met het bouwen van dashboards en maken van analyses.
 • Bouwen (voorspel)modellen en toepassen econometrische analyses
  Je draagt dagelijks bij aan het realiseren van een zero emissie exploitatie van het openbaar vervoer, komt tot een optimalisatie van complexe vervoersstromen of een kostenbesparing. Denk daarbij ook aan het maken van commerciële analyses, gebruikersdata van de nieuwe app ‘glimble’ t.b.v. de verdere uitrol van Mobility as a Service.
 • Projectmatig werken
  Je werkt mee in onze strategische programma’s: reizigers terug in het OV, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en ‘wendbaarheid’.

Solliciteren als trainnee

Begeleiding en Training

Naast je manager als eerste aanspreekpunt in de business, word je gekoppeld aan een personal coach, een buddy en een mentor. Jouw coach ondersteunt jou in je persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en helpt je bij het opstellen van je persoonlijk ontwikkelplan (POP). Je buddy (ex-trainee) maakt je wegwijs in de organisatie. Een mentor is een collega met een senior functie die bij kan dragen aan jouw professionele ontwikkeling. Bovendien biedt Arriva georganiseerde trainingen met andere trainees, word je lid van de Graduate Club en Young Arriva!

En je groeit door tot...

Kortom, een diversiteit aan werkplekken binnen een innovatieve, (inter)nationale logistieke omgeving! Op deze manier krijg je een goed beeld van de organisatie en ervaar je in de praktijk welke functie het beste bij je past. Je zult bovendien merken dat Arriva een bedrijf is waar de lijnen kort zijn en er ruimte is voor ontwikkeling en vernieuwing. Doorloop je het Traineeship met succes, dan kun je een vaste aanstelling krijgen voor bijvoorbeeld de functie van data scientist, vervoerkundig analist of commercieel analist.