Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
 ChatGPT ChatGPT Vier personen in Arriva-trein, twee zittend, twee staand, in levendige discussie. Gekleed in smart casual, duidt op werkgerelateerde reis.

Traineeship Logistiek & Vervoerkunde

Dagelijks vervoert Arriva 500.000 reizigers naar hun bestemming. Hier gaat een complex logistiek proces achter schuil. Met het traineeship Logistiek & Vervoerkunde kijk jij iedere dag hoe dit proces kan worden verbeterd.
 ChatGPT ChatGPT Vier personen in Arriva-trein, twee zittend, twee staand, in levendige discussie. Gekleed in smart casual, duidt op werkgerelateerde reis.

Trainee Douwe Jens over het traineeship Logistiek & Vervoerkunde

Man en vrouw buiten, glimlachend naar camera; hij in casual jas en gestreept shirt, zij in geruite jas, tegen stedelijke achtergrond met bus- en treinstation.

Dit is het traineeship Logistiek & Vervoerkunde

Hoe kunnen we ons materieel en onze mensen zo optimaal mogelijk inzetten om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn? Over deze hersenkraker buig jij je met het traineeship Logistiek & Vervoerkunde. Hierbij focus je op treinen én bussen: complexe netwerken op wielen.

Het traineeship Logistiek & Vervoerkunde duurt achttien maanden. In deze tijd ga je aan de slag met drie verschillende opdrachten van elk zes maanden. Na ieder half jaar bepalen we samen op welk gebied jij je het beste verder kunt ontwikkelen tot een specialist op het gebied van deze logistieke puzzel.

Iets voor jou?

Solliciteer nu!

Naar wie zijn we op zoek?

Voor het traineeship Logistiek & Vervoerkunde zijn wij op zoek naar ambitieuze starters. Ben jij wie we zoeken?

  • Een afgeronde hbo-opleiding met logistieke raakvlakken of wo-master;
  • De drang om je verder te ontwikkelen;
  • Een flexibele houding en reisbereidheid;
  • Een liefde voor innoveren. Ook ben je zelfstartend en analytisch ingesteld;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Solliciteer op het traineeship

De 3 blokken van Logistiek & Vervoerkunde

Icoon van een afstudeermuts.

1. Opleiding en ontwikkeling

De eerste twee maanden van de traineeship Logistiek & Vervoerkunde staan in het teken van opleiding en ontwikkeling. Je leert de ins en outs van de applicatie Hastus, zodat je daarna meteen kunt meedraaien als vervoerplanner.

Icoon van een afstudeermuts.

2. Ontwikkelen innovatieve vervoersconcepten

Je draagt bij aan het realiseren van een zero emissie exploitatie van het openbaar vervoer of komt tot een optimalisatie van complexe vervoersstromen. Denk daarbij ook aan de verdere uitrol van Mobility as a Service of de inrichting van grensoverschrijdend vervoer.

Icoon van een afstudeermuts.

3. Vervoerkundige verdieping

Je werkt aan het optimaliseren van logistieke planningen, zoals de dienstregeling en personeel- en materieelinzet. En je helpt mee bij het strategische programma: reizigers terug in het ov.

Ja, ik wil solliciteren!

Heb jij zin om in het logistieke proces van Arriva te duiken?

Solliciteer dan nu!

Wil je liever eerst meer weten over de sollicitatieprocedure? Bekijk dan hier de stappen die je moet doorlopen.

Begeleiding en training tijdens het traineeship

Naast je manager als eerste aanspreekpunt in de business, word je gekoppeld aan een personal coach, een buddy en een mentor.

Je coach ondersteunt jou in je persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en helpt je bij het opstellen van je persoonlijk ontwikkelplan (POP). Je buddy (ex-trainee) maakt je wegwijs in de organisatie.

Een mentor is een collega met een senior functie die bij kan dragen aan jouw professionele ontwikkeling. Daarnaast hebben we georganiseerde trainingen met andere trainees. En kun je ook deelnemen aan activiteiten van de Graduate Club en Young Arriva. De Graduate Club bestaat uit oud-trainees en Young Arriva is er speciaal voor alle mensen binnen Arriva onder de 35 jaar. Genoeg momenten dus om leuke dingen met collega's te doen!

Twee vrouwen en een man werken lachend samen op kantoor, man staat en wijst naar computerscherm, vrouwen zitten en kijken aandachtig.

Trainees en ex-trainees aan het woord

Word jij enthousiast van het traineeship Logistiek & Vervoerkunde? Misschien maken de verhalen van onze trainees en ex-trainees je wel nóg enthousiaster.

Naar hun ervaringen

Kan ik doorgroeien?

Tijdens het traineeship krijg je alle ruimte om je breed te oriënteren op verschillende afdelingen. Zo krijg je een goed beeld van de organisatie en ervaar je in de praktijk welke functie het beste bij je past.

Doorloop je het traineeship Logistiek & Vervoerkunde met succes? Dan kun je een vaste aanstelling krijgen voor bijvoorbeeld de functie Vervoerplanner, Vervoerontwikkelaar, Spoorontwikkelaar of Vervoerkundig Manager. Ben je deze functie na een tijd ontgroeid, dan denken we met je mee over de volgende stap in je carrière.

Veelgestelde vragen