Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Buschauffeur zit achter zijn stuur en kijkt lachend achterom naar de reizigers in zijn bus.

De opleiding van Arriva tot buschauffeur

Wil je een afwisselende baan met veel vrijheid? Dan is onze opleiding tot buschauffeur iets voor jou! Wij denken met je mee over het ideale opleidingstraject en zorgen dat je direct aan de slag kunt als je klaar bent.
Buschauffeur zit achter zijn stuur en kijkt lachend achterom naar de reizigers in zijn bus.

Word buschauffeur bij Arriva

Een opleiding op maat

Geen mens is hetzelfde. Daarom is de opleiding tot buschauffeur van Arriva op maat. Wil je het vak leren naast je parttime baan? Of heb je juist alle tijd om de theorie en praktijk onder de knie te krijgen? Tijdens ons eerste gesprek na ontvangst van je sollicitatie denken we met je mee wat het beste opleidingstraject voor je is.

Supersnel je diploma halen?

Als je veel tijd hebt, kun je het opleidingstraject versneld doen. In circa drie maanden ben je dan al klaar om als buschauffeur te werken. Of dit versnelde opleidingstraject iets voor jou is, bespreken we tijdens het eerste gesprek. 

Kun je niet wachten om met de opleiding te beginnen?

Solliciteer dan nu!

De voordelen van de buschauffeuropleiding van Arriva

  • Een opleidingstraject op maat
  • Wij betalen de opleiding voor je
  • Er is een baangarantie. Na de opleiding ga je meteen aan de slag
  • Tijdens de hele studie krijg je persoonlijke begeleiding
Buschauffeur Kelly van Arriva zit relaxed achter het stuur van haar bus en kijkt achterom naar haar reizigers.

Verstuur nu je sollicitatie

Goed om te weten: we maken kennis met je tijdens het voortraject van de opleiding. We kijken dan o.a. naar je reactievermogen en nemen een computertest, een psychologische test en een rijtest af. De uitslagen hiervan bepalen of je door mag met de opleiding. Het klinkt misschien spannend, maar je krijgt goede uitleg over de af te leggen onderdelen. Heb je ze gehaald? Dan kun je buschauffeur worden!

Zin om te beginnen? Verstuur dan nu je sollicitatie.

Solliciteer nu!

Zo ziet de opleiding tot buschauffeur eruit

Icoon van een bus.

Theorie

Een deel van je opleiding staat in het teken van theorie. Je leert de stof en maakt de examens. Je kunt kiezen voor zelfstudie, e-learning of de lessen klassikaal volgen. Er zijn drie theorie-examens waarin alle belangrijke onderwerpen voorbijkomen: van gedragsregels tot de werking van verkeerstechniek.

Icoon van een bus.

Praktijk

Tijd om je nieuwe kennis in de praktijk te brengen! Volg rijlessen voor rijbewijs D bij een rijschool van Arriva of een waarmee we samenwerken. Na een tijd oefenen, doe je het examen voor je busrijbewijs met Code 95. Die geeft aan dat je vakbekwaam bent en beroepsmatig mag rijden.

Icoon van een bus.

Lijnverkenning

Na je opleiding rij je met collega's mee zodat je de verschillende routes leert kennen. Dit noemen we lijnverkenning. Er is ook navigatie aan boord, dus je hoeft niet helemaal op je geheugen te vertrouwen.

Icoon van een bus.

Mentor

Alles onder de knie? Dan start je carrière als buschauffeur echt. Je gaat aan de slag bij één van de vestigingen van Arriva. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. De eerste tijd krijg je een mentor toegewezen die ervoor zorgt dat je gewend raakt aan je nieuwe baan.

Veelgestelde vragen