Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Jonge vrouwelijke treinmachinist met bruine krullen lacht, blond-harige collega en Arriva bus staan op de achtergrond.

Aan de slag als machinist

Jouw werkplek verveelt nooit. Door wisselende landschappen rijd je de trein van station naar station. De zon reist met je mee. Je informeert reizigers in de trein. En op het perron beantwoord je andere vragen.
Jonge vrouwelijke treinmachinist met bruine krullen lacht, blond-harige collega en Arriva bus staan op de achtergrond.

Word treinmachinist bij Arriva

Altijd al gedroomd van een baan als machinist? Zoek niet verder! Je kunt bij ons een interne opleiding tot machinist volgen. Papieren al op zak? Solliciteer meteen!

Wat doet een treinmachinist?

Je bestuurt onze treinen zelfstandig en veilig. En je weet kleine technische storingen te verhelpen. Je brengt iedereen van station naar station. En onderweg zie je vanaf de bok de mooiste landschappen. In je pauze tref je collega's. Samen eten, tijd voor een lolletje, maar ook voor een goed gesprek als dat nodig is. En daarna een nieuwe rit!

Solliciteer nu!

Eigenschappen van een machinist

Je werkt graag zelfstandig en kan goed communiceren. Je bent al machinist of wilt graag een opleiding bij Arriva volgen. Ook belangrijk: veiligheid staat bij jou altijd voorop. Je bent verder leergierig, nieuwsgierig en krijgt de nieuwste technieken binnen no-time onder de knie.

Hoe word je treinmachinist?

Solliciteren! Als je al bevoegd bent om een trein te besturen, dan kan je direct aan de slag. Ben je dat nog niet, dan bieden we je een opleiding aan. Intern leiden we je op, binnen een half jaar. We werken samen met het ROC, mocht je een mbo-diploma willen halen. Dan ben je na een jaar bevoegd en binnen twee jaar heb jij je diploma op zak.

Een vrolijke man in een Arriva-uniform staat met zijn armen over elkaar en leunt tegen een trein, terwijl hij glimlacht.

Vacatures bij Arriva

Alle vacatures
 • Trein

  Machinist (in opleiding) Heerlen/Maastricht

  Als machinist (v/m) bij Arriva draag jij bij aan duurzame mobiliteit in de regio. Jij zorgt ervoor dat reizigers met de trein op pad kunnen naar school, werk, om te shoppen of vrienden/familie te bezoeken. Je werk biedt zekerheid. Je werkt volgens een rooster waarop je zelf invloed hebt. Zo kun je je rooster beter aan laten sluiten op jouw privéomstandigheden / gezinssituatie. Bij Arriva kun je de opleiding tot machinist volgen. Wij betalen de opleidingskosten. Ook krijg je al salaris tijdens de opleiding. Nadat je je opleiding hebt afgerond, kun je kiezen uit een parttime- of fulltime contract.

  Uren per week
  24-36 uren
  Locatie
  Limburg
  Naar vacature

Dit is waarom je wil werken als machinist bij Arriva

Icoon van een afstudeermuts.

Een opleiding tot machinist

Wij betalen jouw opleiding. In ongeveer zes maanden haal je jouw bevoegdheid om zelfstandig treinen te rijden.

Een icoon van een hand die munten in de lucht gooit.

Een goed salaris

Vanaf je eerste dag betalen wij jou. Dus óók tijdens je opleiding.

Een icoon van drie poppetjes die naast elkaar staan.

Een fantastisch team

Een hecht team van collega’s met jarenlange ervaring en collega’s die, net als jij, net zijn gestart.

Een icoon van een fietser op een blauwe fiets.

Een hoop fijne extra's

Zoals een bedrijfsfitnessregeling, gratis reizen met alle Arriva-vervoer via glimble, een eindejaarsuitkering en nog veel meer.

Icoon van een afstudeermuts.

Een leven lang leren

Maak gebruik van de Arriva Academy! Omdat we jouw ontwikkeling belangrijk vinden krijg je toegang tot meer dan honderd gratis cursussen. Van leiderschap en kritisch denken tot onderhandelen en innovatie: de keuze is reuze.

Een icoon van het torso en hoofd van een poppetje in het blauw.

Vrijheid en flexibiliteit

Jij bent de held op de rails, in je eentje. Dat vergt verantwoordelijkheidsgevoel, maar geeft je ook een hele hoop vrijheid. Plus: bij ons heb je invloed op je eigen rooster en respecteren we jouw wensen daarin. Juist omdat we zo blij met je zijn.

Of wil je het vak van machinist bij ons leren?

Een vrouwelijke machinist zit in de cabine van een Arriva trein en houdt de stuurhendels vast.Een vrouwelijke machinist zit in de cabine van een Arriva trein en houdt de stuurhendels vast.

Leer het vak intern bij ons

In zes maanden tijd volg je theorie en praktijklessen bij ons. Aan het eind heb je je bevoegdheid en mag je zelfstandig op de trein rijden!
Opleiding tot machinist bij Arriva
Een man zit in een treinsimulator, hij kijkt naar een groot scherm met daarop het spoor en heeft zijn handen op de stuurhendels liggen.Een man zit in een treinsimulator, hij kijkt naar een groot scherm met daarop het spoor en heeft zijn handen op de stuurhendels liggen.

MBO 3-opleiding tot machinist

We werken samen met het ROC Twente voor hun tweejarige opleiding tot machinist. Op het ROC leer je de theorie, bij ons loop je stage.
Opleiding tot treinmachinist + MBO3

Het salaris van een machinist

Voor Arriva ben je goud waard

Doe je de opleiding tot treinmachinist, dan krijg je van ons een maandelijks salaris van €2492,- op basis van 36 uur per week. Heb je het leertraject afgerond, dan klim je omhoog op de loonladder. Je salaris, op basis van diezelfde 36 uur, kan dan oplopen tot €3548,- per maand. Daarbovenop krijg je toeslagen, bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag. Die kunnen je tussen de €150 en €600 in de maand extra opleveren. Voordeeltje!

Benieuwd hoe het is om als machinist bij Arriva te werken?

Onze collega's vertellen het je
Icoon van twee gesprekswolkjes die elkaar overlappen.

Veelgestelde vragen