Direct naar inhoud

Buschauffeur

Een baan waar beweging in zit én met uitzicht. Je heet onze reizigers welkom met een glimlach en brengt ze veilig en volgens de dienstregeling naar hun bestemming.
Buschauffeur Ryan Portret in de bus
Buschauffeur Sophie

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Goedemorgen! Op de Arriva-vestiging waar jij aan de slag bent, staat de koffie al klaar. Met een hechte groep collega’s is het hier altijd gezellig. Stipt op tijd pak je de sleutels van één van de bussen. Onderweg vervul je meerdere rollen tegelijk. Je bent de chauffeur, maar ook gastheer of gastvrouw op de bus. Met plezier breng je reizigers veilig, behulpzaam en tijdig van A naar B.

Je hebt zowel de klok als ‘de kassa’ op je vizier, want je bent verantwoordelijk voor de dienstregeling en het afhandelen van betalingen. Je geniet van de gesprekken met de klant en van de mooie ver - en ook stadsgezichten op je routes. Aan het einde van je dag parkeer je de bus weer bij de vestiging. Nog een bakkie en een praatje – onderweg heb je vast weer van alles meegemaakt – en dan lekker naar huis.

Wil jij bij ons graag de opleiding volgen?

Lees meer over de mogelijkheden om het vak van buschauffeur bij ons te leren op de pagina 'Bij ons leren'.

Opleiding tot buschauffeur

Je hebt je D-rijbewijs?

Ben jij die bedreven, verantwoordelijke, (klant)vriendelijke, zelfstandige, flexibele en fijne collega die we zoeken? En heb je jouw D-rijbewijs al?

Bekijk dan meteen onze vacatures.

Tip: kies aan de linkerkant van het vacatureoverzicht nog wel even voor Bus om de juiste vacatures te zien.

Onze vacatures

Chauffeurs gezocht voor de Keukenhof Express

Wij zijn hard op zoek naar buschauffeurs, die Nederlands en/ of Engels spreken, en vanaf 23 maart t/m 14 mei toeristen naar Keukenhof willen vervoeren.

Waar je woont maakt niet uit. We hebben chauffeurs die vanuit het hele land komen om de Keukenhof route te rijden. Je krijgt rondom je diensten hotelovernachtingen en een reiskosten- en maaltijdvergoeding.

En wil je ook na 14 mei voor Arriva blijven rijden?
Heel graag, je bent van harte welkom!

Buschauffeur Arriva

Ik heb voor het vak van buschauffeur gekozen omdat ik 2 passies goed kan verenigen: Dat is het rijden met een groot voertuig en het omgaan met verschillende soorten mensen.

Jurgen Denekampen - Buschauffeur

Meer verhalen over hoe het is om als buschauffeur bij Arriva te werken?

Buschauffeur