Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Buschauffeur Ryan draagt zijn zwarte Arriva-jas en kijkt lachend vanuit zijn bus naar de camera.

Aan de slag als buschauffeur

Een baan waar beweging in zit én met uitzicht. Je heet onze reizigers welkom met een glimlach en brengt ze met de bus veilig en volgens de dienstregeling naar hun bestemming.
Buschauffeur Ryan draagt zijn zwarte Arriva-jas en kijkt lachend vanuit zijn bus naar de camera.

Buschauffeur worden bij Arriva

Ben jij de enthousiaste en klantgedreven nieuwe collega die wij zoeken? Misschien heb je nog niet je rijbewijs D, maar ben je wel 18 jaar of ouder? Daar helpen we je dan natuurlijk bij. Al wel je rijbewijs D op zak? Solliciteer meteen!

Wat doet een buschauffeur?

Je rijdt bij ons op een lijnbus of touringcar. En vervoert mensen van A naar B. Je zorgt ook dat reizigers in- en uitchecken, dat het veilig is in de bus. En dat je op tijd vertrekt en aankomt natuurlijk. Ook informeer je reizigers en zorg je voor een goed sfeer in de bus. Een veelzijdige baan dus!

Vereiste vaardigheden buschauffeurs

Je hebt een rijbewijs D en kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. Verder ben je natuurlijk klantgericht, stressbestendig en kun je goed communiceren. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je bent zorgzaam voor reizigers. En omdat je alleen op de bus rijdt, kun je goed zelfstandig werken.

Solliciteer nu!

Dit is waarom je als buschauffeur bij Arriva wil werken

Een icoon van een hand die munten in de lucht gooit.

Een goed salaris

Vanaf € 2541,53 tot € 3476,45, exclusief toeslagen. Altijd volgens de laatste CAO.

Icoon van een blauwe bloem.

Veel afwisseling en vrijheid

Je kunt vaak meebepalen welke routes je rijdt. En die zijn altijd divers: je uitzicht is elke keer weer anders.

Een icoon van een jaarkalender.

Veel vrije dagen

We roosteren flexibel in, daardoor kun je makkelijk vrije dagen inplannen.

Een icoon van een hand die munten in de lucht gooit.

Goede arbeidsvoorwaarden

Zoals: een eindejaarsuitkering, doorbetaalde pauzes, belastingvoordeel voor de aanschaf van tablet of laptop. Altijd gratis reizen met Arriva via reisapp glimble.

Een icoon van het torso en hoofd van een poppetje in het blauw.

Kansen om door te groeien

Of dat nou een combi-functie is, of een nieuwe uitdaging zoals vestigingsassistent. De keuze is groot!

Icoon van een afstudeermuts.

Ontwikkelmogelijkheden

Volg bij de Arriva Academy een van de vele trainingen. Of ontwikkel je tot mentor of eco coach die nieuwe collega's begeleidt.

Probeer het zelf: rijd een proefrit op de bus

Plan je proefrit in Limburg

Meld je aan voor een van onze proefrijdagen en pak je kans om het stuur van de bus in eigen handen te nemen! Let op: vorige keer waren de dagen snel vol!
Kom proefrijden in Limburg

Vacatures bij Arriva

Alle vacatures
 • Bus

  Buschauffeur in opleiding (BBL)

  Zin om een nieuwe loopbaan te starten als buschauffeur in Limburg? Dan is dit je kans – stap in! In ons BBL traject leiden we je in circa 3 maanden op tot buschauffeur. Vanaf dan ga je zelfstandig met de bus op pad. Naast jouw werk ga je nog circa 9 maanden 1 dag per week naar school om jouw MBO2 diploma te halen. Zo maken we jou een jaar lang wegwijs in ons mooie vak. Een leertraject dat je geen cent kost, maar waarvoor we je zelfs keurig betalen. Mooier kan niet, toch?

  Uren per week
  24-36 uur
  Locatie
  Limburg
  Naar vacature
 • Bus

  Buschauffeur Maastricht (parttime/fulltime)

  Wil je elke dag genieten van de levendigheid van de stad Maastricht? Zoals b.v. tijdens een vroege dienst: Maastricht "ontwaakt"...de opkomende zon boven de Maasbruggen, de meeuwen die voor je voorruit uit vliegen, de duiven die nog lekker tussen de kasseien kunnen knabbelen, een 1e voorzichtig geopende huisdeur met een hoofd dat er omheen kijkt hoe het weer is, de 1e fietser, de 1e auto.....en een uur later...bruist de stad van Levendigheid. En ben je daarbij graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Dan is buschauffeur in Maastricht iets voor jou!

  Uren per week
  24-36 uur
  Locatie
  Maastricht
  Naar vacature
 • Bus

  Buschauffeur Herten (parttime/fulltime)

  Wil je elke dag genieten van de prachtige omgeving in Herten en omstreken? Ben je graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Dan is buschauffeur in Herten iets voor jou!

  Uren per week
  24-36 uur
  Locatie
  Herten
  Naar vacature
 • Bus

  Buschauffeur Margraten (parttime/fulltime)

  Wil je elke dag genieten van de schilderachtige omgeving van Margraten? Ben je graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Dan is buschauffeur in Margraten iets voor jou!

  Uren per week
  24-36 uur
  Locatie
  Margraten
  Naar vacature
 • Bus

  Buschauffeur Heijen (parttime/fulltime)

  Wil je elke dag genieten van de prachtige omgeving in Heijen en omstreken? Ben je graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Dan is buschauffeur in Heijen iets voor jou!

  Uren per week
  24-36 uur
  Locatie
  Heijen
  Naar vacature
 • Bus

  Buschauffeur Venlo (parttime/fulltime)

  Wil je elke dag genieten van de levendigheid van de stad Venlo? Ben je graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Dan is buschauffeur in Venlo iets voor jou!

  Uren per week
  24-36 uur
  Locatie
  Venlo
  Naar vacature

Ontdek de opleidingen tot buschauffeur bij Arriva

Jonge, vrouwelijke buschauffeur in uniform zit lachend achter het stuur van Arriva-bus.Jonge, vrouwelijke buschauffeur in uniform zit lachend achter het stuur van Arriva-bus.

Ons BBL-traject tot buschauffeur

In 12 maanden word je zelfstandig buschauffeur bij Arriva. Eerst haal je je theorie, dan combineer je theorie met rijles. En daarna rij je als zelfstandig buschauffeur.
Beroeps Begeleidende Leerweg
Buschauffeur zit achter zijn stuur en kijkt lachend achterom naar de reizigers in zijn bus.Buschauffeur zit achter zijn stuur en kijkt lachend achterom naar de reizigers in zijn bus.

Onze versnelde opleiding tot buschauffeur

In 3 maanden focus jij je volledig op het halen van je D-rijbewijs. Na het succesvol afronden van deze opleiding, ben je verzekerd van een baan bij Arriva.
Naar onze versnelde opleiding

Welke rollen zijn er als buschauffeur?

Er is veel keus voor buschauffeurs bij Arriva. We rijden in veel verschillende regio's met stads- en streekbussen en touringcars. Met die laatste kun je ook de grens over!

 • Blauw-witte Arriva-bus rijdt door het centrum van Leiden langs een statig gebouw, met fietsers op de weg.

  Buschauffeur in de stad en regio

  Je rijdt routes door zowel landelijk als stedelijk gebied. Dat doen we met stadsbussen en streekbussen.

 • Witte Arriva Touringbus staat bij bushalte geparkeerd.

  Touringcar chauffeur

  Van een 16-persoons minibus tot een 86-persoons dubbeldekker. Groepsdagtochten of meerdaagse reizen. In Nederland en erbuiten. Werken bij Arriva Touring is veelzijdig!

  Naar Arriva Touring
 • Een vrouwelijke buschauffeur met bruin haar zit achter het stuur van een Arriva-bus en glimlacht.

  Verschillen tussen buschauffeur en machinist

  Je rijdt in verschillende gebieden, hebt in een trein met een ander besturingssysteem te maken. Op de bus zie je meer andere weggebruikers en heb je meer contact met reizigers.

  Ik wil machinist worden!

Solliciteer nu bij Arriva

Ben jij die bedreven, verantwoordelijke, (klant)vriendelijke, zelfstandige, flexibele en fijne collega die we zoeken? En heb je jouw D-rijbewijs al? Bekijk dan meteen onze vacatures.

Solliciteer nu!

Sollicitatieprocedure bij Arriva

Na je sollicitatie sturen we je een e-assessment. Doorloop je die goed, dan volgt een eerste gesprek. Pakt dat goed uit, dan doe je als je je D-rijbewijs nog niet hebt een testrit. De volgende stappen zijn een psychologisch en medisch onderzoek. Zijn je beoordelingen positief, dan kun je je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Nu kun je starten met je opleiding óf meteen aan de slag als buschauffeur!

Lees de verhalen van jouw collega's

Buschauffeurs van Arriva aan het woord

Verschillende collega's vertellen hoe ze bij Arriva terechtkwamen. Waarom ze zo van hun werk houden en waarom jij hun nieuwste collega zou moeten zijn.

Naar hun ervaringen
Buschauffeur Sophie staat buiten in haar Arriva-uniform en lacht breeduit.

Alle voordelen voor jou als buschauffeur op een rijtje

 • Een afwisselende baan met leuke collega's
 • Zekerheid en een goed salaris + toeslagen
 • Flexibel werken, zodat je tijd hebt voor je gezin, studie of hobby's
 • Een tablet die je voor werk en privé mag gebruiken
 • Belastingvoordeel bij het zelf kopen van een tablet of laptop
 • Gratis reizen in al onze bussen en treinen via de reisapp glimble
 • Bijscholing voor code 95 en volop mogelijkheden om verder te leren, onder andere via de Arriva Academy
 • Een bedrijfsfitnessregeling en korting op je zorgverzekering

Doorgroeimogelijkheden bij Arriva

Veel buschauffeurs groeien door naar een andere functie binnen ons bedrijf. Zij beginnen vaak eerst met een combi-functie. Dan rijden ze nog steeds op de bus, maar zijn daarnaast bijvoorbeeld ook een deel van de tijd dienstindeler, materiaalbeheerder of vestigingassistent.

Je kunt dan ook volledig doorgroeien naar zo'n functie. Of toch een geheel andere functie. Zo zijn er ook collega's binnen Bus die doorgroeien naar medewerker Service & Veiligheid. Het belangrijkste: doorgroeien is maatwerk, we kijken samen wat het beste bij jou past!

Icoon van een bus.

Veelgestelde vragen