Direct naar inhoud
Geslaagd BBL

BBL-opleiding tot buschauffeur bij Arriva

Met een BBL-opleiding kun jij het vak van buschauffeur bij Arriva leren (Beroeps Begeleidende Leerweg). In de BBL-opleiding combineer je werken én leren.

De opleiding duurt over het algemeen 12 maanden*, inclusief vakanties.
Na de afronding bepaalt jouw teammanager of je een vaste aanstelling krijgt.

De opleiding is opgedeeld in drie periodes

Periode 1

Duurt 4 weken. Je volgt in deze weken fulltime de opleiding bij een door ons geselecteerd opleidingsinstituut. Je haalt in deze periode Theorie RV1, V2D & V3D.

Periode 2

Duurt 3-12 weken. In deze weken ga je maximaal 3 dagen per week naar de opleiding. De overige dagen heb je rijles en/of rijd je mee met een collega op de bus om aan lijnverkenning te doen, óf heb je beroepspraktijkvorming op een vestiging van Arriva.

Periode 3

Is gericht op de praktijk. Je gaat nog maar 1 dag per week naar de opleiding. Je bent nu zelfstandig buschauffeur geworden. Tijdens de dagen dat je niet naar de opleiding bent ben jij op jouw standplaats volledig inzetbaar als buschauffeur.

* In verschillende regio's heeft Arriva ook een versneld opleidingstraject. De details lees je terug in de specifieke vacatureomschrijving. Het is mogelijk om zo’n versneld traject full- of parttime te volgen. 

Buschauffeur Arriva Kelly

Van jongs af aan vond ik het al heerlijk om onderweg te zijn. Gewoon lekker rijden van a naar b

Kelly Huijts - Buschauffeur (geslaagd voor het BBL traject in 2021)