Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Feestelijke gele, groene en roze marsepeinen taartjes met daarop 'Arriva geslaagd!'

BBL-opleiding tot buschauffeur bij Arriva

Met een BBL-opleiding kun jij het vak van buschauffeur bij Arriva leren (Beroeps Begeleidende Leerweg). In de BBL-opleiding combineer je werken én leren.

De opleiding duurt over het algemeen 12 maanden*, inclusief vakanties.
Na de afronding bepaalt jouw teammanager of je een vaste aanstelling krijgt.

De opleiding is opgedeeld in drie periodes

Periode 1

Duurt 4 weken. Je volgt in deze weken fulltime de opleiding bij een door ons geselecteerd opleidingsinstituut. Je haalt in deze periode Theorie RVM1-D, VM2-D, VM3-D.

Periode 2

Duurt 3-12 weken. In deze weken ga je maximaal 3 dagen per week naar de opleiding. De overige dagen heb je rijles en/of rijd je mee met een collega op de bus om aan lijnverkenning te doen, óf heb je beroepspraktijkvorming op een vestiging van Arriva.

Periode 3

Is gericht op de praktijk. Je gaat nog maar 1 dag per week naar de opleiding. Je bent nu zelfstandig buschauffeur geworden. Tijdens de dagen dat je niet naar de opleiding bent ben jij op jouw standplaats volledig inzetbaar als buschauffeur.

* In verschillende regio's heeft Arriva ook een versneld opleidingstraject. De details lees je terug in de specifieke vacatureomschrijving. Het is mogelijk om zo’n versneld traject full- of parttime te volgen. 

Kom naar onze kennismakingsdagen

Denk je erover na om buschauffeur te worden? Kom naar de kennismakingsdagen bij Arriva. Tijdens deze dag leer je ons kennen (en wij jou) én krijg je de kans om het stuur in eigen handen te nemen tijdens een proefrit. Check waar en wanneer je wil rijden en meld jezelf aan!

Meer informatie
Buschauffeur zit lachend achter stuur van zijn bus, bekeken vanaf buiten.
Buschauffeur Kelly van Arriva zit relaxed achter het stuur van haar bus en kijkt achterom naar haar reizigers.

Van jongs af aan vond ik het al heerlijk om onderweg te zijn. Gewoon lekker rijden van a naar b

Kelly Huijts - Buschauffeur (geslaagd voor het BBL traject in 2021)