Direct naar inhoud

Onze treinen op tijd laten vertrekken. Oók in de spits

Jij houdt je hoofd koel in stressvolle situaties. Daarnaast kan jij snel schakelen én ben jij oplossingsgericht in het lastige web van de (vervoers)planning. Houd je daarnaast van puzzelen en kan je omgaan met verantwoordelijkheid? Lees dan snel verder!

Zo ziet je werkdag eruit

Vanuit de regionale verkeersleidingpost in Zutphen ben je onze logistieke ‘spin in het web’, jij stuurt het reizigersvervoer per trein bij.

Dit mag je van ons verwachten

Binnen Arriva hebben wij de focus op empowerment waarbij jij de vrijheid krijgt om zelfstandig beslissingen te nemen.

Wie zoeken wij?

Omgaan met allerlei verschillende situaties en handelingen, dat doe je met een grote glimlach op je gezicht. Of het nu gaat om een vertraging of grote calamiteit: je bent doelgericht, durft beslissingen te nemen en staat stevig in je schoenen.

Sollicitatieproces

Eerste contact

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met jou op over het vervolg van jouw sollicitatie.

We gaan in gesprek

Tijdens 1 of meerdere gesprekken maken we nader kennis. We vertellen jou zo veel mogelijk over de vacature en over Arriva. Uiteraard krijg jij ruim de gelegenheid jouw sollicitatie toe te lichten en jouw vragen te stellen.

Assessment

Als we beiden positief zijn over de gesprekken, nodigen we je uit voor een assessment. Hierin toetsen we jouw geschiktheid voor de functie.

Vervolg gesprek

De resultaten van het assessment koppelen we aan jou terug. Mogelijk hebben we nog enkele aanvullende vragen voor je. Ook jij kunt jouw resterende vragen aan ons stellen.

Arbeidsvoorwaarden

We komen samen tot de conclusie dat er inhoudelijk een match is. We bespreken nu de arbeidsvoorwaarden.

VOG

Als laatste: de VOG. Voor sommige functies geldt dat we een VOG van jou vragen. Met behulp van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) komen we te weten of jouw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van je nieuwe functie.