Direct naar inhoud

Een geweldige start van jouw loopbaan

middels ons BBL traject

Zin om een nieuwe loopbaan te starten als buschauffeur in Limburg? Dan is dit je kans – stap in! In ons BBL traject leiden we je in circa 3 maanden op tot buschauffeur. Vanaf dan ga je zelfstandig met de bus op pad. Naast jouw werk ga je nog circa 9 maanden 1 dag per week naar school om jouw MBO2 diploma te halen. Zo maken we jou een jaar lang wegwijs in ons mooie vak. Een leertraject dat je geen cent kost, maar waarvoor we je zelfs keurig betalen. Mooier kan niet, toch?

Volledige opleiding

Wij bieden jou een BBL opleiding tot buschauffeur. Je haalt jouw rijbewijs D én jouw MBO2 diploma.

Vanaf dag 1 salaris

Wij betalen jouw opleiding én je krijgt een goed salaris vanaf de start van de opleiding.

Buschauffeur Sophie

Dit is je opleidingstraject

Als buschauffeur in opleiding stap je in een mooi traject. Pakweg de eerste drie maanden besteed je aan het behalen van je rijbewijs D en code 95. Heb je die binnen? Gefeliciteerd!

Zo ziet je werkdag eruit

Goeiemorgen! Op de Arriva-vestiging, in de buurt van je woonplaats, staat de koffie klaar. Met een hechte groep collega’s is het hier altijd gezellig. Stipt op tijd pak je de sleutels van een van onze bussen.

Wie zoeken wij?

In het kort: een gedreven, vriendelijke, verantwoordelijke en zelfstandige, fijne collega. Dat lichten we graag verder toe.

Dit mag je van ons verwachten

Veel aandacht voor jouw ontwikkeling als buschauffeur. Een gave baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. En dat start al tijdens jouw opleiding.

Sollicitatieproces

E-assessment

Nadat jouw sollicitatie is beoordeeld ontvang je een uitnodiging voor een e-assessment. Bij een goede score op dit E-assessment, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Je eerste gesprek

Daarin vertel je ons waarom jij buschauffeur bij Arriva wilt worden.
Mocht je eerst nog een opleiding moeten volgen, dan bespreken we ook jouw geschiktheid voor het opleidingstraject.

Testrit

En dan het echte werk! Samen met een instructeur maak jij een testrit in een lesbus van onszelf of een rijschool uit de regio. De instructeur rapporteert na de testrit hoe jij het hebt gedaan en hoe haalbaar het is om jouw busrijbewijs te halen.

Psychologisch onderzoek

De volgende stap is een psychologisch onderzoek. Jij krijgt daarvoor een (online) vragenlijst en een uitnodiging voor een gesprek met een psycholoog. Een capaciteitentest maakt ook deel uit van het onderzoek. Daarmee meten we onder andere je reactiesnelheid. Voor het gesprek en de capaciteitentest ga je naar de locatie van het psychologisch instituut.

Medisch onderzoek

Na een positieve uitslag van het psychologisch onderzoek mag je door naar de medische keuring. Dit wordt uitgevoerd door een keuringsarts. Er wordt getoetst of er medische belemmeringen zijn om het vak (veilig) uit te oefenen.

VOG

Als laatste: de VOG. Met behulp van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) komen we te weten of jouw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van je nieuwe functie als buschauffeur.

Buschauffeur Jessica

Elke dag op de weg is anders. Qua verkeer, maar ook qua mensen.

Jessica - Buschauffeur