Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?

Een baan waar beweging in zit

met riant uitzicht op het oogstrelende Limburg.

Wil je elke dag genieten van de prachtige omgeving in Heijen en omstreken? Ben je graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Dan is buschauffeur in Heijen iets voor jou!
Een icoon van een hand die munten in de lucht gooit.

Een goed salaris

Een salarisrange van € 2.442,32 tot € 3.339,23 bruto per maand op basis van 36 uur (max. doorgroei € 3.548,31). Hier bovenop komen nog toeslagen van gemiddeld € 350,- bruto per maand.

Een icoon van een jaarkalender.

Jaarrooster met eigen invloed

Je hebt zelf invloed op je werkrooster, waarin je een heel jaar vooruit kunt kijken.

Icoon van een bus.

Standplaats Heijen

Rijden vanuit jouw standplaats Heijen óf (indien dichter bij huis) 1 van de andere standplaatsen in Limburg (Maastricht, Venlo, Herten, Sittard, Heerlen, Margraten).

Buschauffeur Sophie staat buiten in haar Arriva-uniform en lacht breeduit.

Meld je aan voor de proefrijdagen

Wil je eerst ontdekken of een baan als buschauffeur bij jou past? Meld je dan aan voor een van onze proefrijdagen en neem het stuur van de bus in eigen handen! Let op: vorige keer waren de dagen snel vol!

Meer informatie en aanmelden

De handen van een buschauffeur aan het stuur van zijn bus, er is nog 'Arriva' te zien op de mouw van zijn jasje.

Elke dag stap ik als buschauffeur van Arriva met een lach achter het stuur. Mensen ontmoeten, begroeten en veilig naar hun bestemming brengen; ik doe mijn werk graag.

Carola - Buschauffeur

Zo ziet je werkdag eruit

Goeiemorgen! Op de Arriva-vestiging, in de buurt van je woonplaats, staat de koffie klaar. Met een hechte groep collega’s is het hier altijd gezellig. Stipt op tijd pak je de sleutels van een van onze bussen.

Wie zoeken wij?

In het kort: een gedreven, leergierige, vriendelijke, verantwoordelijke en zelfstandige, fijne collega. Dat lichten we graag verder toe.

Dit mag je van ons verwachten

Allereerst: Een gave baan waarin je met een groot voertuig rijdt en omgaat met een breed publiek. Mooie arbeidsvoorwaarden horen daar ook bij.

Sollicitatieproces

Icoon van een bus.

E-assessment

Nadat jouw sollicitatie is beoordeeld ontvang je een uitnodiging voor een e-assessment. Bij een goede score op dit E-assessment, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Icoon van een bus.

Je eerste gesprek

Daarin vertel je ons waarom jij buschauffeur bij Arriva wilt worden.
Mocht je eerst nog een opleiding moeten volgen, dan bespreken we ook jouw geschiktheid voor het opleidingstraject.

Icoon van een bus.

Testrit (niet voor mensen die al een rijbewijs D hebben)

En dan het echte werk! Samen met een instructeur maak jij een testrit in een lesbus van onszelf of een rijschool uit de regio. De instructeur rapporteert na de testrit hoe jij het hebt gedaan en hoe haalbaar het is om jouw busrijbewijs te halen.

Icoon van een bus.

Psychologisch onderzoek

De volgende stap is een psychologisch onderzoek. Jij krijgt daarvoor een (online) vragenlijst en een uitnodiging voor een gesprek met een psycholoog. Een capaciteitentest maakt ook deel uit van het onderzoek. Daarmee meten we onder andere je reactiesnelheid. Voor het gesprek en de capaciteitentest ga je naar de locatie van het psychologisch instituut.

Icoon van een bus.

Medisch onderzoek

Na een positieve uitslag van het psychologisch onderzoek mag je door naar de medische keuring. Dit wordt uitgevoerd door een keuringsarts. Er wordt getoetst of er medische belemmeringen zijn om het vak (veilig) uit te oefenen.

Icoon van een bus.

VOG

Als laatste: de VOG. Met behulp van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) komen we te weten of jouw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van je nieuwe functie als buschauffeur.

Buschauffeur Jurgen staat op een winterse dag buiten. Op de achtergrond zie je de IJssel en kale bomen.

Ik kan twee passies heel mooi combineren in dit beroep; het rijden met een groot voertuig en het omgaan met verschillende soorten mensen.

Jurgen - Buschauffeur