Direct naar inhoud

Een werkplek die nooit verveelt

waar je in de ochtend de zon ziet opkomen

In de ochtend de zon zien opkomen, prachtige vergezichten en een werkplek die nooit verveeld. Dat kan in de functie van treinmachinist. Wij zijn voor verschillende vestigingen in Limburg op zoek naar treinmachinisten. En als je nog geen machinist bent, dan kun je bij ons de opleiding tot machinist volgen.

Opleiding

Een volledig betaalde opleiding tot machinist.

Vanaf dag 1 salaris

Een goed salaris vanaf de start van de opleiding. Betaalt leren dus!

Rooster

Ruim van te voren weten wanneer je moet werken en invloed uit kunnen oefenen op jouw rooster.

Machinist TeamArriva Rachel
Machinist Noord 3

Geen dag hetzelfde, vrijheid, prachtige uitzicht en verantwoordelijkheid; dat spreekt mij aan! Een hecht team en contact met de reiziger voor wie we het allemaal doen, maakt het een unieke ervaring.

Daan - Machinist

Wat ga je doen?

In de functie van treinmachinist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en veilig besturen van onze treinen. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de reizigers veilig en op tijd naar hun bestemming worden gebracht.

De opleiding

Het opleidingstraject tot machinist start 5 september 2022, duurt circa 6 maanden en wordt volledig betaald door Arriva. Is starten per 5 september niet haalbaar voor jou? In januari 2023 start er weer een volgende klas met machinisten in opleiding.

Wat bieden we jou?

Je komt in een hechte groep collega's die op een informele wijze met elkaar omgaan. Van machinisten die pas zijn gestart tot ervaren collega’s die al jaren in het vak zitten. We doen graag een bak koffie in de kantine en na een tijd ken je iedereen.

Jouw profiel

Wij heten je graag welkom als machinist, ook als dat betekent dat we jou nog volledig moeten opleiden. Dat doen wij graag. Voor een succesvol traject zijn we op zoek naar onderstaand profiel.

Sollicitatie

voor machinist in opleiding

Arriva heeft er voor gekozen het werving en selectie proces voor deze vacature uit te besteden aan Consolid. Door te solliciteren ga je ermee akkoord dat jouw gegevens verstrekt worden aan Consolid. Uiteraard worden jouw gegevens alleen gebruikt voor deze vacature. Na het succesvol doorlopen van het selectietraject kom je rechtstreeks bij Arriva in dienst. Meer informatie over Consolid en de mogelijkheid om te solliciteren vind je via onderstaande knop.

Consolid

Sollicitatieproces

E-assessment

Nadat jouw sollicitatie is beoordeeld ontvang je een uitnodiging voor een e-assessment. Bij een goede score op dit E-assessment, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Je eerste gesprek

Daarin vertel je ons waarom jij machinist bij Arriva wilt worden. Mocht je eerst nog een opleiding moeten volgen, dan bespreken we ook jouw geschiktheid voor het opleidingstraject.

Psychologisch onderzoek

De volgende stap is een psychologisch onderzoek, uitgevoerd door een extern instituut. Jij krijgt daarvoor een (online) vragenlijst en een uitnodiging voor een gesprek met een psycholoog. Een capaciteitentest maakt ook deel uit van het onderzoek. Daarmee wordt onder andere je reactiesnelheid en concentratievermogen gemeten.

Medisch onderzoek

Na een positieve uitslag van het psychologisch onderzoek mag je door naar de medische keuring. Dit wordt uitgevoerd door een externe keuringsarts. Er wordt getoetst of er medische belemmeringen zijn om het vak (veilig) uit te oefenen.

VOG

Als laatste: de VOG. Met behulp van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) komen we te weten of jouw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van je nieuwe functie als machinist.

Machinist Nicky

Ik zat daar dan met een dikke grijns op mijn gezicht achter dat paneel.

Nicky - Machinist