Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?

Een baan waar beweging in zit

Een baan waar beweging in zit, met riant uitzicht op het prachtige levendiger Brabantse landschap. En ben je daarbij graag in contact met mensen en breng je ze graag veilig en comfortabel van A naar B? Als buschauffeur bij Arriva heb je het getroffen. Is het iets voor jou, dan is dit je kans. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s voor de standplaats Tilburg.

Zin om een nieuwe loopbaan te starten als buschauffeur in Brabant? Dan is dit je kans – stap in! We zoeken nieuwe collega’s voor de standplaatsen Den Bosch, Tilburg, Uden, Waalwijk, Oosterhout, Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal. Wil je een carrière switch maken en ja laten opleiden tot buschauffeur? Dat kan! In circa 3 maanden leiden we je op tot buschauffeur. Na de opleiding ga je zelfstandig met de bus op pad. Wil je liever opgeleid worden tot buschauffeur naast je huidige baan? Dat kan ook. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Een leertraject dat je geen cent kost, maar waarvoor we (afhankelijk van het traject waar je voor kiest) je zelfs keurig betalen. Mooier kan niet, toch?
Een icoon van een hand die munten in de lucht gooit.

Een goed salaris

Een salarisrange van € 2.592,36 tot € 3.545,98 bruto per maand op fulltime basis. Hier bovenop komen nog toeslagen van gemiddeld € 350,- bruto per maand.

Buschauffeur Pauline staat lachend voor haar Arriva-bus en draagt een Arriva-overhemd.

Ik zie mensen vaak kijken: hé, een vrouw op de bus. Zelf vind ik het ook best stoer. Heerlijk is het om op zo’n grote bus te rijden. Ik ben echt een blij ei op mijn werk.

Pauline - Buschauffeur

Zo ziet je werkdag eruit

Goeiemorgen! Op de Arriva-vestiging, in de buurt van je woonplaats, staat de koffie klaar. Met een hechte groep collega’s is het hier altijd gezellig. Stipt op tijd pak je de sleutels van een van onze bussen.

Wie zoeken wij?

In het kort: een gedreven, leergierige, vriendelijke, verantwoordelijke en zelfstandige, fijne collega. Dat lichten we graag verder toe.

Dit mag je van ons verwachten

Allereerst: Een gave baan waarin je met een groot voertuig rijdt en omgaat met een breed publiek. Mooie arbeidsvoorwaarden horen daar ook bij.

Sollicitatieproces

Icoon van een bus.

E-assessment

Nadat jouw sollicitatie is beoordeeld ontvang je een uitnodiging voor een e-assessment. Bij een goede score op dit E-assessment, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Icoon van een bus.

Je eerste gesprek

Daarin vertel je ons waarom jij buschauffeur bij Arriva wilt worden.
Mocht je eerst nog een opleiding moeten volgen, dan bespreken we ook jouw geschiktheid voor het opleidingstraject.

Icoon van een bus.

Testrit (niet voor mensen die al een rijbewijs D hebben)

En dan het echte werk! Samen met een instructeur maak jij een testrit. De instructeur rapporteert na de testrit hoe jij het hebt gedaan en hoe haalbaar het is om jouw busrijbewijs te halen.

Icoon van een bus.

Psychologisch onderzoek

De volgende stap is een psychologisch onderzoek. Jij krijgt daarvoor een (online) vragenlijst en een uitnodiging voor een gesprek met een psycholoog. Een capaciteitentest maakt ook deel uit van het onderzoek. Daarmee meten we onder andere je reactiesnelheid. Voor het gesprek en de capaciteitentest ga je naar de locatie van het psychologisch instituut.

Icoon van een bus.

Medisch onderzoek

Na een positieve uitslag van het psychologisch onderzoek mag je door naar de medische keuring. Dit wordt uitgevoerd door een keuringsarts. Er wordt getoetst of er medische belemmeringen zijn om het vak (veilig) uit te oefenen.

Icoon van een bus.

VOG

Als laatste: de VOG. Met behulp van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) komen we te weten of jouw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van je nieuwe functie als buschauffeur.

Handen van een Arriva-buschauffeur van het stuur, hij draagt ook verschillende armbanden.

Elke dag stap ik als buschauffeur van Arriva met een lach achter het stuur. Mensen ontmoeten, begroeten en veilig naar hun bestemming brengen; ik doe mijn werk graag.

Carola - Buschauffeur