Direct naar inhoud

Accountmanager sociaal domein, openbaar vervoer

Jij beheert onze (grote) accounts in regio Oost (Gelderland en Overijssel) en West (Zuid-Holland). Je ziet het als een uitdaging om te ondersteunen bij het de implementatie van nieuwe klanten en diensten. Jij weet als geen ander de klantbeleving in onze regio’s te optimaliseren en onze klanten verder aan ons te binden en daarmee bij te dragen aan het succes van de regio’s.

Zo ziet je werkdag eruit

Als concessiehouder van het openbaar vervoer is onze primaire taak het per bus en trein vervoeren van vele tienduizenden passagiers per dag. Hiermee dragen wij bij aan bereikbaarheid, leefbaarheid en maatschappelijke deelname. Maar we doen méér!

Dit mag je van ons verwachten

Wij bieden je een boeiende baan in een dynamische omgeving verder kun je rekenen op:

Wie zoeken wij?

In het kort; je hebt een bewezen trackrecord als het gaat om relatiebeheer. Jij weet als geen ander ambtenaren in beweging te krijgen

Sollicitatieproces

Eerste contact

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met jou op over het vervolg van jouw sollicitatie.

We gaan in gesprek

Tijdens 1 of meerdere gesprekken maken we nader kennis. We vertellen jou zo veel mogelijk over de vacature en over Arriva. Uiteraard krijg jij ruim de gelegenheid jouw sollicitatie toe te lichten en jouw vragen te stellen.

E-assessment

Als we beiden positief zijn over de gesprekken, nodigen we je uit voor een e-assessment. Hierin toetsen we jouw geschiktheid voor de functie.

Vervolggesprek

De resultaten van het e-assessment koppelen we aan jou terug. Mogelijk hebben we nog enkele aanvullende vragen voor je. Ook jij kunt jouw resterende vragen aan ons stellen.

Arbeidsvoorwaarden

We komen samen tot de conclusie dat er inhoudelijk een match is. We bespreken nu de arbeidsvoorwaarden.